Merck har kommet med en ny formulering av Euthyrox, uten laktose. Virkestoffet skal være mer stabilt gjennom hele legemidlets holdbarhetsperiode, opplyser produsenten.

UTEN LAKTOSE: Euthyrox finnes nå som laktosefri.

Merck som produserer Euthyrox, lanserte denne uken en ny formulering av Euthyrox, uten laktose. Euthyrox brukes ved behandling av hypotyreose (unormalt lav hormonproduksjon i skjoldbruskkjertelen) og for tilstander, enten de er forbundet med hypotyreose eller ikke, der det er nødvendig å undertrykke produksjonen av thyroideastimulerende hormon (TSH).

En ny formulering av Euthyrox-tabletter vil være tilgjengelig fra 15.04.2020. Ifølge produsenten kjennetegnes de nye tablettene «av at virkestoffet er mer stabilt gjennom hele legemidlets holdbarhetsperiode, og at laktose er fjernet som hjelpestoff».

Merck opplyser i en epost til Stoffskifteforbundet at det «bør bekreftes ved hjelp av kliniske vurderinger og blodprøver at pasientens individuelle daglige dose fortsatt er passende etter overgangen til Euthyrox-tabletter med ny formulering. Doseringen bør justeres om nødvendig i henhold til pasientens kliniske respons og blodprøver.»

Det er de samme dosene som den forrige som nå er endret; 25, 50 og 100 mg.