Werlabs i Sverige har besluttet å legge ned det norske markedet fra og med 1. januar 2018. Stoffskifteforbundet inngikk et samarbeid med Werlabs Norge i slutten av oktober.

SAMARBEID: Styret i Sverige har besluttet å legge ned Werlabs i Norge fra og med 1. januar 2018. På bildet: Eddy Kjær, generalsekretær i Stoffskifteforbundet, og Solvor Øverlien Magi i Werlabs Norge. Foto: Martin Aasen Wright

Styret i Sverige har besluttet at markedet i Norge skal legges ned fra og med 1. januar 2018. Denne beslutningen kom overraskende, og er naturligvis beklagelig for våre medlemmer. Vi er allerede i gang med nye medlemsfordeler, og håper vi kommer i gang om kort tid.

For at våre medlemmer lettere og raskere skulle få blodprøvesvar, inngikk Stoffskifteforbundet et samarbeid med Werlabs. Samarbeidet gikk ut på at du som medlem av Stoffskifteforbundet fikk ti prosent rabatt ved å ta blodprøve hos Werlabs. Resultatene ville være tilgjengelige etter 24-48 timer i en digital journal hos Werlabs. Per i dag har Werlabs laboratorier i Oslo, Bergen og Sandefjord. I løpet av 2018 skulle Werlabs starte opp i Trondheim, Tromsø, Stavanger og Kristiansand, og ytterligere flere steder ville bli annonsert.

Samarbeidet løper ut året, til og med 31. desember 2017. Etter denne datoen vil Stoffskifteforbundets medlemmer som har benyttet seg av tilbudet ikke lenger kunne kjøpe blodprøver via Werlabs’ nettside. Derimot vil medlemmene fortsatt kunne logge på journalen og få tilgang til sine tidligere tester via https://journal.werlabs.no/#!/login, og ha tilgang til verktøy og funksjoner når vi videreutvikler journalen.

Werlabs AB ble i 2013 grunnlagt av Rickard Lagerqvist og William Stoddart i Sverige. Grunntanken var å bidra til å gi individet god informasjon slik at man selv har bedre kontroll på egen helse.

martin.wright@stoffskifte.org