TV 2 setter søkelys på stoffskiftesykdommer tirsdag morgen

Martina Pettersen (27) fra Drammen, og Sara Hammerstad, lege i indremedisin og endokrinolog, er gjester i God Morgen Norge tirsdag morgen.  De vil fortelle TV 2s seere om hvordan det er å leve med en stoffskiftesykdom. Innslaget skal etter planen starte 07.40.

– Vi er fornøyde med at TV 2 setter fokus på den glemte folkesykdommen for over 200.000 nordmenn. Martina er en god representant for Stoffskifteforbundet, og forteller hvordan livet snudde etter god dialog med legen og betydelig egeninnsats, sier Eddy Kjær, generalsekretær i Stoffskifteforbundet.

Her finner du God Morgen Norge

Martina Pettersen er nettopp blitt leder av Stoffskifteforbundets kontor i Drammen og omegn. Martina vil fortelle sin sterke historie om hvordan hun oppdaget sykdommen ved en tilfeldighet, og at det har tatt fire år for å gjenopprette balansen i livet. Etter flere år med over- og undermedisinering fikk hun endelig hjelp fra en fastlege som sørget for den rette balansen mellom medisinering, kosthold og bevegelse.

Forutsigbarhet, både i arbeidslivet og privatlivet, er blitt en nøkkel for henne.

– Alle bør finne sin egen oppskrift, sin egen vei, mener hun.

Sara Hammerstad er spesialist i indremedisin og endokrinologi, i tillegg til å være medlem av Stoffskifteforbundets faglige råd.  Hun har tidligere uttalt til Stoffskifteforbundets magasin Thyra at alle pasienter er forskjellige:

– Det er spennende med thyreoideapasienter. Ingen er like, og det finnes ikke fasitsvar når det gjelder nivået på stoffskiftehormoner i blodet.

Les mer om Sara Hammerstad her: Ingen stoffskiftepasienter er like