Takeda: – Vi har nå kontroll på utfordringene våre

Alle styrkene av Levaxin er tilbake på det norske markedet, opplyser kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt i Takeda, selskapet som produserer stoffskiftemedisinen.

Hun bekrefter at informasjonen på Legemiddelverkets hjemmeside er basert på informasjon gitt fra Takeda på bakgrunn av faste rutiner for melding av legemiddelmangel.

Legemiddelverket skrev for noen dager siden at den kritiske situasjonen med mangel på Levaxin – som har vart siden november 2017 og rammet svært mange pasienter – nå er rettet opp.

LES MER: Ikke lenger mangel på Levaxin

– På grunn av produksjonsutfordringer har vi i perioder i vinter dessverre ikke kunnet levere enkelte styrker av Levaxin. I løpet av vinteren har imidlertid fabrikken fått kontroll på utfordringene, og alle styrkene av Levaxin er nå tilbake på det norske markedet, forteller Sangolt

Den siste styrken ble levert i mai.

– Slik vi vurderer situasjonen, er leveringsutfordringene vi har hatt på Levaxin løst, sier hun.

Generalsekretær Eddy Kjær sier at forbundet på vegne av sine medlemmer og alle som er rammet av lavt stoffskifte er glade for at leveringen av den livsviktige medisinen Levaxin er kommet tilbake til normalen.

– Denne tilstanden med medisinmangel på seks måneder har avslørt hvor sårbart systemet er. Det er jo ikke første gang vi opplever denne situasjonen, og vi mener at pasientsikkerheten må skjerpes. Det er myndighetens ansvar at denne sikkerheten blir ivaretatt på en trygg og god måte, sier Kjær.