Har du hørt om DrugStars? Det er en gratis app hvor du kan få stjerner for å ta din medisin og donere stjernene videre til en pasientorganisasjon helt kostnadsfritt.

DrugStars en app som minner deg om å ta dine medisiner og belønner deg med stjerner som du kan donere videre til en pasientorganisasjon helt gratis. Stoffskifteforbundet har nå inngått et samarbeid med selskapet som står bak appen. Formålet er at appen skal tjene både den enkelte pasienten som bruker medisiner så vel som pasientorganisasjonene i sin helhet.

Appen er lett anvendelig og konseptet er enkelt:

1. Få stjerner som belønning for å ta medisinen eller gi en vurdering basert på dine erfaringer med medisinen.
 
2. Gi dine “DrugStars” til Stoffskifteforbundet eller annen organisasjon som du velger selv, så gjør DrugStars dem om til penger som doneres til den aktuelle organisasjonen.

Hver dag får du en påminnelse om å huske å få stjernene dine på det tidspunktet som du har oppgitt at du tar medisinen. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere det tidspunktet du skal ta din medisin. For hver gang du tar din medisin får du belønning i form av stjerner. En annen måte å tjene stjerner på er å gjøre en vurdering av din medisin, dette tar kun noen minutter. For å støtte FNs verdensmål for bæredyktig utvikling, blir man også belønnet med stjerner for å returnere sine medisinrester til apoteket.

Disse stjernene, såkalte «DrugStars» som du samler opp, kan du velge å gi til Stoffskifteforbundet eller annen veldedig organisasjon som du velger selv.  Og det gjør du helt gratis.    DrugStars har forpliktet seg til å donere 20% av deres omsetninger til pasientorganisasjoner og andre foreninger de samarbeider med. Stjernene som du blir belønnet med fungerer som en distribusjonsnøkkel. Det vil si at jo flere stjerner som doneres til oss av appens brukere, desto større blir donasjonene vi får av DrugStars.

Slik bruker du appen: 

Appen kan du laste ned gratis ved å klikke her.

Når du har tatt din medisin, klikker du på pilleikonet på din skjerm, og du vil motta din belønning i form av stjerner. Når du har tjent 50 stjerner, kan du donere dem til en av pasientforeningene i appen, også Stoffskifteforbundet. DrugStars forvandler «stjernene» til penger, og det er altså helt opp til deg om du vil donere til oss eller en annen veldedig organisasjon som selskapet samarbeider med.

Du kan bruke appen på to måter, med gjesteprofil eller din e-post adresse.

Trykker man på ”Try it now”, så anvender man appen med det vi kaller en gjesteprofil og den er 100 % anonym. Det er ingen forskjell på brukeropplevelsen mellom en gjesteprofil og en vanlig profil, den eneste forskjellen er at man legger til en e-postadresse.

Bruker man en gjesteprofil, så skal man være oppmerksom på at man mister hele sin historikk (donasjoner, antall stjerner, inntastet medisin eller mer) dersom man ved et uhell logger seg ut av gjesteprofilen eller mister sin telefon. Skulle det skje, er det dessverre ikke mulig å gjenopprette profilen i DrugStars. Klikk her for full bruksanvisning.

Selskapets historie

Appen DrugStars er utviklet i Danmark i 2016 med mål om å gjøre det enklere for brukere å ta medisinen, samtidig som den gir bidrag til en veldedig organisasjon som samarbeider med Drugstars.

DrugStars samarbeider med 232 pasientforeninger, nå også Stoffskifteforbundet. I tillegg har mer enn 400.000 pasienter anvendt DrugStars, og brukerne har aktivert donasjoner for mer enn NOK 5.000.000. DrugStars er vitenskapelig validert i et uavhengig studie.

Dine erfaringer kan hjelpe andre

DrugStars gjør det også mulig for deg å lese andres erfaringer om din medisin fra pasienter lik som deg. De anonyme svarene fra brukerne blir anonymisert og gjøres tilgjengelig gratis på www.DrugsDisclosed.com; en global internettside med mer enn 55 millioner data omkring pasienters opplevelser av deres medisin. Her kan du blant annet lese hvordan brukere av samme medisin opplever den selv.

DrugStars videreformidler også denne anonyme informasjonen til virksomheter, med formålet om å forstå pasientenes erfaringer med medisinen og på den måten forbedre deres produkter. Og dermed får DrugStars råd til å betale donasjonene til pasientforeningene.

Formålet med tjenesten er å sikre at pasientenes stemme omkring deres medisin blir samlet inn og hørt. Din vurdering av erfaringen med medisinen kan dermed ha en avgjørende betydning for forbedring av eksisterende og fremtidig utvikling av medisin.  På sikt blir dette også viktig for uavhengig forskning.

Sikkerhet og finansiering

DrugStars dekker donasjonene med penger fra egen lomme, private fond og distribusjon av anonymiserende og aggregerende data til deres kommersielle partnere. Disse virksomhetene ønsker å forstå medisinbrukernes erfaringer med et formål om å forbedre deres produkter.

Det er helt gratis å opprette en bruker i appen og DrugStars er fullt engasjert i databeskyttelse og beskyttelse av personsensitive opplysninger.  Formålet er at appen skal tjene både den enkelte pasienten så vel som pasientorganisasjonene i sin helhet.

Du kan lese mer om DrugStars HER, og se hvilke andre pasientforeninger de allerede samarbeider med HER (engelskspråklig versjon),

Tusen takk til alle de som velger å benytte DrugStars og donere sine stjerner til oss.