Meldte seg inn i forbundet for moro skyld – er blitt hekta!

Lill Jeanette Holmen er UNG-medlem og meldte seg til tjeneste i Bergen og omegn lokallag i 2018. – Jeg meldte meg egentlig inn for moro skyld. Det gikk ganske kort tid før jeg var med på alt jeg kunne være med på, sier hun.

Lill Jeanette Holmen (24) ble sist helg valgt til andre varamedlem i Forbundsstyret. I lokallaget i Hordaland er hun vara i styret frem til januar 2019 og likeperson.

– Jeg hadde aldri planer om å bli aktiv. En dag ble jeg plutselig mer interessert da det ble mer aktivitet for de unge. Fra da gikk det ganske kort tid til jeg var med på alt jeg kunne være med på, som konferanser, samlinger, møter, osv, sier hun.

Lill Jeanette er ikke skremt over at det er blitt en del å gjøre i forbindelse med vervet:

– Å ha et verv er på en måte en jobb. Men de jeg jobber med er jo så fantastiske, så det går som en drøm, og det vi gjør er utrolig interessant.

Unge bør bli mer aktive
Da hun gikk inn i styret i lokallaget i januar 2018, var hun det eneste UNG-medlemmet som var aktiv i særlig grad. Hun mener at unge bør engasjere seg mer:

– Man blir satt kjempestor pris på, blir tatt imot med åpne armer, og de andre lytter. Vi er en del UNG-medlemmer i STOFO, så det viser at mange unge har en stoffskiftesykdom. Vi unge har en helt annen tilværelse enn de som har etablert liv når de får denne sykdommen, mener hun.

Lærer noe nytt hele tiden
Engasjementet i Stoffskifteforbundet har gitt påfyll.

– Det jeg har lært mest er jo selvfølgelig om sykdommen. Jeg har hørt på mange foredragsholdere og lærer noe nytt hver eneste gang. Ikke bare av foredragsholderne, men også dem som stiller de riktige spørsmålene, ting jeg aldri har tenkt på, sier hun og mener det er viktig å gjøre en forskjell:

– Når man har et verv får man mye mer kunnskap, møter mange flotte folk i samme situasjon og får gjort en forskjell.