Melding om feilpakking av Liothyronin-tabletter i Levaxin-bokser

Stoffskifteforbundet har mottatt en bekymringsmelding om at Liothyronin-tabletter er pakket feil i Levaxin-bokser, samt at enkelte bokser inneholder annen styrke enn angitt på pakningen. Dette er også omtalt av flere på sosiale medier, men produsenten har ikke mottatt feilmeldinger fra andre pasienter.

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd, eller hvor mange mennesker som er berørt. Produsenten Takeda har ikke mottatt andre feilmeldinger, men har allikevel startet undersøkelser av produksjonen.

På nåværende tidspunkt kjenner vi ikke til årsaken til eller omfanget av feilpakkingen, og hvor mange mennesker som kan være berørt. Stoffskifteforbundet tar saken på største alvor, og er i dialog med produsent Takeda.

– Vi oppfordrer berørte pasienter om å ta direkte kontakt med Takeda på 800 800 30, slik at eventuelle flere feilmeldinger registreres korrekt, sier generalsekretær Eddy Kjær.

Takeda informerer at de tar saken alvorlig og har gjennomgått interne prosedyrer i Norge. I tillegg er fabrikken informert og nærmere undersøkelser er iverksatt for å finne ut av saken.

I Norge bruker 212.000 Levaxin og 10.000 Liothyronin, ifølge Reseptregisteret.

Saken oppdateres.