Informasjon om Koronaviruset (Covid-19)

Stoffskifteforbundet har mottatt henvendelser fra våre medlemmer om det nye koronaviruset, og anbefaler alle å forholde seg til oppdatert informasjon fra Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet har en egen temaside om koronaviruset som inneholder råd og informasjon til befolkningen og helsepersonell. Klikk her for å lese mer.

Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo har skrevet en nyttig artikkel om viruset som du kan lese mer om her. 

Stofskiftesupport i Danmark har skrevet en artikkel om stoffskiftesykdom og Koronaviruset. Her vektlegges det blant annet at det er ikke er gjort noen studier på hvordan det påvirker personer med stoffskiftesykdom, og at det ikke er en grunn til å tro at personer med stoffskiftesykdom er særlig utsatt. Artikkelen er skrevet på dansk, men kan bli oversatt til norsk ved at dere klikker på det blå feltet nederst på høyre side i artikkelen og velger det norske flagg-ikonet som alternativ. Du finner artikkelen her. 

Administrasjonen får også spørsmål fra medlemmer om personer med stoffskiftesykdom er særlig utsatt for viruset. Vi oppfordrer alle til å forholde seg til oppdatert informasjon og anbefalinger fra myndighetene. Ta kontakt med fastlegen din hvis du har flere spørsmål eller har behov for mer råd og informasjon i forbindelse med dette.

Råd og informasjon til risikogrupper: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/risikogrupper/.