Som medlem i Stoffskifteforbundet får du faktabasert informasjon om stoffskiftesykdommer, et nettverk med likesinnede som du kan dele erfaring med, og flere økonomiske fordeler. Du er ikke alene, sammen er vi sterke.

BLI MEDLEM: Hva får du igjen for den årlige medlemskontingenten på 430 kr? Sammen har vi et felles mål; gjøre hverdagen til våre medlemmer og alle andre med en stoffskiftesykdom bedre. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox

Hva får du igjen for den årlige medlemskontingenten på 430 kr? Medlemmene våre er det aller viktigste for oss, og uten medlemmenes støtte og tillit kan vi heller ikke jobbe med våre kjernesaker. «Vi» er alle tillitsvalgte, alle lokallagene, alle regionlagene, Faglig råd, forbundsstyret og administrasjonen. Sammen har vi et felles mål; gjøre hverdagen til våre medlemmer og alle andre med en stoffskiftesykdom bedre.

Hvordan gjør vi det? Som medlem av Stoffskifteforbundet får du:

Faktabasert informasjon

Stoffskifteforbundet er en sikker kilde på troverdig, faktabasert informasjon om stoffskiftesykdommer:

 1. I Faglig råd sitter fem av de fremste legene i Norge innen stoffskiftesykdommer, to endokrinologer, en geriater og to allmennleger. Faglig råd er kontinuerlig oppdatert på nyeste forskning og behandlingsform, og holder oss oppdatert. Blant våre tillitsvalgte har vi fem kontaktutvalg med sertifiserte likepersoner; lavt stoffskifte, høyt stoffskifte, kreft-/tyroidea-opererte, foreldre-gruppe (barn med stoffskiftesykdom) og ung-gruppe (under 35 år). Likepersonene er kurset for å snakke med medlemmer som ønsker å snakke med en som har stoffskiftesykdom. Likepersonene er ikke helsepersonell eller en rådgiver, men har en personlig erfaring som er av betydning for andre i tilsvarende situasjon.
 2. I medlemsbladet Thyra kan du lese intervjuer med medlemmer, reportasjer fra våre arrangementer og turer, anbefalinger fra våre leger i Faglig råd, og mye mer. Thyra kommer fire ganger i året, og er redigert etter presseetiske prinsipper.
 3. I nyhetsbrevet vårt oppdaterer vi deg i aktuelle saker vi jobber med.

Sosialt nettverk

Stoffskifteforbundet har 30 lokallag rundt om i landet. Lokallagene har regelmessige medlemstreff, med alt fra sosiale treff til foredragsbaserte seminarer, og drives av tillitsvalgte som selv har en stoffskiftesykdom (eller er i familie med en som har sykdommen). Medlemstreffene er et lavterskeltilbud for å bli kjent og dele erfaringer.

Arrangementer

Stoffskifteforbundet har en hotellavtale med Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO), som er en paraplyorganisasjon for landets interesse-/pasientorganisasjoner. Gjennom hotellavtalen får vi rabatt som igjen betyr at du kan delta på våre nasjonale og lokale arrangementer til reduserte priser. Hotellavtalen gjelder Scandic Hotels, Nordic Choice Hotels og Thon Hotels. Stoffskifteforbundet har tre nasjonale seminarer hvert år, tillitsvalgtkonferanse, kontaktutvalgsseminar og foreldreseminar, og landsmøte annethvert år, i tillegg til at lokallagene har flere arrangementer.

Du kan som medlem også benytte deg av hotellavtalen privat ved å oppgi en egen referansekode som du får ved bestilling på nett på FFOs nettsider.

Juridisk bistand

Som medlem får du tilgang til advokater og jurister i rettighetssenteret til Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) som har spisskompetanse på feltet.

Advokatfirmaet Legalis tilbyr juridisk bistand til våre medlemmer. Du får gratis samtale med advokat og gunstig pris ved behov for mer bistand. Legalis har sju fagavdelinger og spesialister innen alle områder. Du kan få bistand knyttet til sykdom, eksempelvis ytelser fra NAV, samt andre behov som kan oppstå. Det kan være arbeidsrett, samlivsbrudd og samvær med barn, arveoppgjør, kjøp av bolig, kjøp av bil og båt og oppstart bedrift. Advokatene undersøker alltid om rettshjelpsforsikring eller fri rettshjelp er aktuelt i din sak.

Økonomiske fordeler

Stoffskifteforbundet har inngått avtaler med en rekke aktører som gir rabatt på sine produkter og tjenester til våre medlemmer. Disse medlemsfordelene handler om boliglån, kosthold, trening og medisiner.

 • Rørosbanken

Stoffskifteforbundet samarbeider med Rørosbanken for å gi våre medlemmer bankens beste vilkår på lån og innskudd, ubegrenset økonomisk rådgivning, og rådgivere som har god kjennskap til vår medlemsgruppe, en thyra-rådgiver:

 1. Rørosbanken gir lavere rente på boliglån enn andre banker. For eksempel er renten på 3,30 prosent for et boliglån på 1,5 millioner kroner. Som medlem av Stoffskifteforbundet vil renten være 2,80 prosent.
 2. Rørosbanken svarer på alt du lurer på om sparing, pensjon, forsikring og finansiering, og det er ingen begrensning på timer med veiledning.
 3. En thyra-rådgiver har ekstra god kunnskap om de utfordringer våre medlemmer kan oppleve. En thyra-rådgiver kan ikke gi deg råd om sykdom og behandling, men de er godt orientert om lange sykdomsperioder, usikkerhet rundt lønn og pensjon, og problemer med forsikring, samtaler med NAV mv. Thyra-rådgiverne forstår at dette er situasjoner der du trenger en fleksibel bank.
 • Grete Roede

Roede-instruktørene har en kompetanse om stoffskiftesykdommer som gjør at du får en bedre oppfølging og bedre tilpassede råd. Våre medlemmer får også rabatt på Roede-appen som inneholder rundt 900 oppskrifter, og rabatt på livsstilskurs.

 • Actic

Hos Actic får våre medlemmer 10 prosent rabatt på medlemskap med binding og pakker med timer hos personlig trener. Du kan velge om du vil trene ved et eller flere sentre.

 • Evo Fitness

Hos Evo Fitness får våre medlemmer gratis innmeldingsavgift (ordinær pris 249 kr), gratis inneværende måned (måned 0) og halv pris på neste måned (måned 1) og en gratis kartleggingstime på 50 minutter med personlig trener.

 • Fedon Lindberg

Våre medlemmer får 15 prosent rabatt på alle produkter i Fedon Lindbergs nettbutikk. Skriv inn «stoffskifteforbundet» i feltet «kupongkode».

 • Arnika.no

Våre medlemmer får 10 prosent hos Arnika.no, en nettbutikk som tilbyr et bredest mulig utvalg kvalitetsprodukter innen helsekost, mat, hudpleie og velvære.

 • Farmasiet (tidligere Komplett Apotek)

Farmasiet (tidligere Komplett Apotek) gir deg 10 prosent rabatt på et bredt utvalg av sortimentet. Reseptpliktige medisiner har samme pris som på andre apotek, mens reseptfrie medisiner kan være betydelig rimeligere. I tillegg kommer rabatten.

Politisk påvirkning

Som medlem støtter du den jobben vi gjør for 236.000 mennesker i Norge med en stoffskiftesykdom. Vi jobber for at du som medlem føler deg inkludert og ivaretatt i et sosialt fellesskap. Vi jobber med flere politiske saker som kan ha en betydning for deg i din hverdag. Dette gjør vi for deg:

 • Oppheve medisinmonopol

Rundt 226.000 nordmenn har lavt stoffskifte som har én standard behandling (Levaxin, Liothyronin), og det er én produsent i Norge som dominerer markedet i såpass stor grad at det er snakk om en monopolsituasjon. Konsekvensen er at du har et mindre utvalg av medisiner å velge blant.

 • Flere medisiner

Våre undersøkelser tilsier at rundt 50.000 mennesker med lavt stoffskifte ikke opplever å bli bedre av standard behandling. Vi jobber for en mer individuelt tilpasset behandling, altså rett medisin til rett pasient. 226.000 med samme sykdom responderer ikke likt på samme medisin.

 • Nasjonale faglige retningslinjer hos fastlegene

Vår helt ferske medlemsundersøkelse (2019) forteller oss at kun 35 prosent av våre medlemmer mener fastlegen har nok kunnskap om sykdommen. Vi mener det er et paradoks at det ikke eksisterer nasjonale faglige retningslinjer for en av de mest utbredte sykdommene i Norge. Pasientene får ofte ikke god nok behandling og legene får ikke de nødvendige verktøy for å gi denne pasientgruppen best mulig, individuelt tilpasset behandling.

Vi jobber for økt faktabasert kunnskap i samfunnet generelt og i helsevesenet spesielt, større synlighet i mediene og sterkere politisk innflytelse. Vi ønsker deg som velkommen i Stoffskifteforbundet! Du kan bli medlem via lenken under:

BLI MEDLEM