Hverdagsliv: Venche Fagereng

Natur, håndarbeid, korsang, musikk og ei god bok. Det er oppskriften til et godt liv for forbundsleder Venche Fagereng.

Vi fortsetter vår serie «Hverdagsliv», denne gang intervjuer vi forbundsleder Venche Fagereng. Hun er nettopp tilbake fra sommerferie og forteller at det faktisk kan være svært givende å gå på bærtur, hvor hun kan tenke på alt eller ingenting.

Hva slags stoffskiftesykdom har du, og hvor lenge har du hatt den?
I mars 1996 fikk jeg diagnosen lavt stoffskifte. Min første reaksjon var hvorfor stoffskifte var lavt og årsaken til at jeg hadde fått lavt stoffskifte, men forsto at hvorfor ikke var så viktig. Jeg fikk resept på Thyroxin og med meg på veien at med tilførsel av hormonet ville jeg fungere som før. Akkurat sånn ble det ikke. Jeg fant fort ut at jeg måtte gjøre grep for å fungere best mulig.

Hva jobber du med/driver du med på dagtid?
Jeg har masterutdanning i strategisk ledelse og økonomi og jobber som rådgiver på Teknisk i Sortland kommune. Frivillig arbeid har vært en del av mitt voksne liv og fra 2004 har jeg brukt tid på verv som tillitsvalg i Stoffskifteforbundet.

Har du noen hobbyer? I tilfelle, hvilke?
Naturen betyr mye for meg. Både i form av visuelle sanseinntrykk og turer i skog og mark. Jeg lader batteriene med naturen, handarbeid, korsang, musikk og ei god bok, også lyrikk. Høsting av naturen og bærturer er noen av årets høydepunkt. Å gå tur i skogen, senke skuldrene og tenke på alt eller ingenting, er særdeles god medisin.

Hva er det gledeligste som er skjedd deg den siste uka?
Å kunne dele av årets bærhøst til dem som ikke lenger kommer seg ut på tur, at jeg fikk vann inn i feriehuset mitt på Sørøya og at sønnen min lyktes i sin husjakt!

Hvis du skulle vært en annen person, hvem skulle det vært?
Spørsmålet trigger tanker om relasjoner og hva som er viktig i livet. Et av mine forbilder finner jeg i den eldste i familien, morfars søster, som ser deg, er raus, inspirerer i måten å møte og takle utfordringer, deler av sin livsglede og sitt gode humør.  I møte med andre ønsker jeg mest av alt å være en person som gir den andre opplevelsen av å bli sett, som har fokus på og har evne til å se verden fra andres ståsted.

Her er tidligere intervjuer i serien: