Hverdagsliv: Jo Inge Kaastad

I vår nye serie «Hverdagsliv» forteller stoffskifterammede medlemmer om hvordan det er å leve med sykdommen i hverdagen. Først ut er Jo Inge Kaastad.

Serien «Hverdagsliv» blir publisert i både medlemsbladet Thyra og på nettet. Jo Inge Kaastad bor i Oslo. Han har vært medlem av forbundsstyret i Stoffskifteforbundet og måttet takle utfordringene i hverdagslivet de siste fem årene.

Hva slags stoffskiftesykdom har du, og hvor lenge har du hatt den?

– Lavt stoffskifte. Jeg fikk diagnose i oktober 2013, men har nok hatt det i flere år før det. Først gikk jeg 2,5 år på standardmedisinen Levaxin, da var jeg til dels veldig syk. Nå har jeg gått over to år på Armour Thyroid og er vesentlig bedre.

Hva jobber du med/driver du med på dagtid?

– Jeg er utdannet sivilingeniør og er ansatt i Ruter. Jeg er 50 prosent sykmeldt og jobber 2-3 dager i uka. De dagene jeg ikke jobber, bruker jeg tiden til å lade opp for å kunne bidra til å levere og hente unger og gjøre litt i huset.

Har du noen hobbyer? I tilfelle, hvilke?

– Jeg prioriterer ikke dette fordi jeg ikke har nok energi til annet enn familie og jobb. Før jeg ble syk drev jeg mye med trening og var mye ute på reiser og møtte venner. Jeg bruker mest mulig av den energien jeg har til å være i sammen med ungene. Jeg har i tillegg engasjert med for å bidra til å forbedre forholdene for dem med stoffskiftesykdom.

Hva er det gledeligste som er skjedd deg den siste uka?

– Jeg var med hele familien på bading med ungene i Akerselva.

Hvis du skulle vært en annen person, hvem skulle det vært?

– En person med mer energi, for å kunne leke mer med ungene og jobbe 100 prosent for Ruter.