Hverdagsliv: Ingjerd Henriksen

Ingjerd liker å utfordre tyngdekraften og forestiller seg at hun kunne ha vært lille My i Mummitrollet hvis hun skulle vært en annen.

Vi har startet en ny serie vi kaller «Hverdagsliv». Her forteller stoffskifterammede medlemmer om hvordan det er å leve med sykdommen i hverdagen. Ingjerd Henriksen er varamedlem i Forbundsstyret, samt involvert i Kontaktutvalg hypotyreose og Medlem UNG.

Hva slags stoffskiftesykdom har du, og hvor lenge har du hatt den?
– Jeg fikk Hashimoto i 2011. Blir nok ikke kvitt den, gitt.

Hva jobber du med?
– Jeg jobber med kommunikasjonsløsninger for forsvarssektoren. Og bruker også mye tid på å holde meg i en grei nok form.  Så det går med tid på å planlegge og tilrettelegge for et godt kosthold og en kropp som virker, dét oppleves også som en jobb.

Har du noen hobbyer?
– Fritiden min går med til å trene, være hverdagshelt og ferdigstille et deltidsstudie. Den tiden som er til overs, blir gjerne brukt på lek og moro. Ofte sammen med venner og familie. Også burde jeg nok hatt en hobby som innebar hvile.

Hva er det gledeligste som er skjedd deg den siste uka?
– Sist uke har vært helt super. Innmark kul uke! Jeg har vært ute å reist i den store verden, blant annet i fornøyelsespark. Jeg har flirt rått gjennom mange attraksjoner. Når det kiler i magen, og jeg kjenner tyngdekraften jobber mot alle instinkter, er det ganske gøy.

Hvis du skulle vært en annen person, hvem skulle det vært?
– Oj! Et uvant spørsmål. Jeg har noen superhelter, som gjerne ser seg selv som hverdagsmennesker. Mennesker som er unike for meg. De vil jeg bare ha i livet mitt, så de kan jeg jo ikke være. Jeg digger også andre superhelter slik som Batman, Wonderwoman, Superman, men det er litt mye ansvar å være det. Jeg må hele tiden kjempe mellom det gode og onde – alle disse valgene de må ta. Dessuten å være meg selv, slik jeg var før jeg ble syk. Jeg savner meg. Også har jeg funnet ut av så mye etterpå.

Siden spørsmålet er fantasifullt, så går jeg for Lille My i Mummidalen. Jeg liker at hun er nysgjerrig, fryktløs og sine venners venn.

Her er et lite innblikk i livet til forbundsstyremedlem Jo Inge Kaastad