Fedon inviterer Stoffskifteforbundets medlemmer på kultur- og kostholdstur til Athen

Kostholdsekspert Fedon Lindberg har erfart at helsen vår er tett knyttet til vårt levesett. Han inviterer dermed Stoffskifteforbundets medlemmer på tematur til Athen for å lære hvordan du kan leve og spise på en måte som blant annet demper betennelser i kroppen.

Som lege, forfatter og Norges fremste kostholdsekspert har Fedon Lindberg erfart at vår helse er tett knyttet til kosthold og levesett. Hans filosofi er at du kan få bedre helse ved å ta bevisste valg angående din livsstil. Ved å sette sammen et balansert – ikke ekstremt – kosthold som passer for din helse, din livsstil og din lommebok, vil du kunne nyte velsmakende mat uten dårlig samvittighet. Mange stoffskiftesykdommer er forbundet med kronisk inflammasjon (betennelse). I Athen vil du få ny kunnskap om hvordan du kan leve og spise på en måte som demper betennelser. Du får rett og slett resepten på sunnhet og nytelse i Athen.

Hellas’ hovedstad er verdens mest moderne antikke by med en 3000 år lang historie. Byen er selve vuggen for både demokrati, filosofi og moderne vitenskap. Her møter du en fascinerende blanding av storslåtte greske byggverk, en moderne storby med en fargerik matkultur, spennende shopping og et pulserende uteliv. Her er kontrastene store og byens arkitektur er en herlig blanding av fordums prakt og moderne design. Og det beste av alt – det meste av bykjernen kan du oppleve til fots.

20. til 24. oktober 2018 har du mulighet til å bli med på en eksklusiv og innholdsrik tur til den historiske byen.

Lørdag 20. oktober: Direktefly fra Oslo lufthavn klokken 07.40 med ankomst Athen  klokken 12.25

Vi møtes på Gardermoen tidlig om morgenen og flyr direkte til Athen med ankomst klokken 12.25. Fedon ønsker oss velkommen til «sin» by, og på vei inn til sentrum serverer han oss en smakfull matpakke i bussen. Vi sjekker inn på Hotel Divani Palace, et femstjerners hotell i hjertet av Athen. På ettermiddagen blir det en felles spasertur i denne intime, men samtidig storslagne hovedstaden. Vårt hotell har en perfekt beliggenhet i gamlebyen Plaka, og herfra kan man oppleve det meste til fots. Spaserturen ender opp på en hyggelig restaurant hvor vi spiser kveldens middag.

Søndag 21. oktober: Foredrag med Fedon, opplevelser i Athen og middag hos Fedon i Kifissia

Etter en god frokost på hotellet går vi til Det Norske Institutt hvor Fedon presenterer foredraget «Kronisk frisk – alt henger sammen med alt». Vi skal lære hvordan maten kan gjøre oss fulle av energi, avslappet og uten smerter. Å leve sunt skal ikke være en straff, og god helse har også rom for «utskeielser». Nye måter å tenke og forholde seg til mat på, kan gi oss store gevinster i livet. Det blir også foredrag om inflammasjonsdempende kosthold og livsstil ved stoffskiftesykdommer.

De som etterpå har lyst, blir med oss på en gåtur i sentrum for å bli bedre kjent. Etter hvert finner vi et sted hvor vi kan samles til lunsj. De som vil utforske Athen på egen hånd, får mulighet til det. Er du kunst- og kulturinteressert, kan Benaki Museum anbefales. Museet har moderne kunst fra greske designere og en spennende museumsbutikk. Liker du historie, anbefaler vi det nye Akropolis Museum, som viser funn etter arkeologiske utgravninger, og Det Nasjonale Arkeologiske Museum, som har en imponerende samling av greske kunstskatter. Oktober måned i Athen byr på sol og varme, og det tar ikke mer enn en halv time til rivieraen med mange deilige strender. Vannet i havet er faktisk varmere i oktober enn i juni. Hvis du heller vi slappe av på stranden og bade, kan vi anbefale Vouliagmeni Beach, som er en halvtimes busstur fra Athen. Du kan også nyte ettermiddagen i Vouliagmeni Lake Natural Spa Waters, som ligger ved en unik innsjø som så dagens lys for millioner av år siden da taket på en stor grotte omgitt av mange varme kilder, kollapset. Dette er en skjult naturskatt i et idyllisk landskap. Der kan du slappe av, bade og hygge deg i dette mineralrike termalvannet, som får sin tilførsel fra varme underjordiske kilder. Her er det solstoler og alle fasiliteter.

Gled deg til kveldens middag. Fedon inviterer til et fargerikt, velsmakende og gresk måltid hjemme i sin bolig i forstaden Kifissia, kjent for grønne, blomstrende parker og historiske villaer og avenyer. Her blir det garantert god stemning og en veldig hyggelig kveld.

Mandag 22. oktober: Olivenoljeseminar og matkurs med Fedon på Yoleni’s med ettermiddagen fri

Vi starter dagen med spasertur gjennom Athens gater til Yoleni’s. Her blir det et lærerikt og underholdende olivenoljeseminar før Fedon begynner å kokkelere for oss. Han gir oss gode ideer om greske råvarer, vi får utdelt en spennende lunsjmeny og får inspirasjon etter hvert som et velsmakende treretters måltid blir laget som blir dagens lunsj for oss alle. Etterpå kan vi kjøpe oljer, dressinger, krydder og greske delikatesser i Yoleni’s butikk. Sentrum av Athen er enkel å orientere seg i og stappfull av opplevelser og inntrykk. Byen er dessuten et shoppingmekka. Rundt Syntagmaplassen, på markedsgaten Monastiràki og i Kolonàki finner du alt fra antikviteter, tepper og skulpturer til smykker og motebutikker. Besøk gjerne matmarkedet Varvakios Agora og bli imponert over all den kortreiste maten som tilbys der. Kafélivet betyr mye for grekerne.  La ettermiddagstimene bare seile av sted med en god cappuccino eller et kaldt glass hvitvin. Det er deilig å være turist i Athen. Gled deg til kveldens middag, som vi spiser på en takterrasse sammen med hyggelige medreisende og med panoramautsikt til et opplyst Akropolis.

Tirsdag 23.oktober: Akropolis og Plaka (frivillig utflukt) og middag på Lycabettushøyden

Hotellet vårt ligger like under byens stolthet Akropolis. En engasjert lokalguide tar oss med til en tidsalder hvor majestetiske byggverk var selve kjernen i tilværelsen. Etter hvert som vi vandrer oppover stier og trapper til et av verdens mest kjente byggverk, er det vanskelig å ikke bli imponert og undre seg over hvordan dette var mulig å bygge. På toppen har vi en storslått utsikt over en by som spres utover landskapet så langt øyet kan se. Vi opplever også gamlebyen Plaka, som ligger ved foten av Akropolis med sin pittoreske og fargerike bebyggelse, trange gater og artige trapperestauranter. Plaka er et populært sted å spise lunsj både for grekere og turister. Resten av ettermiddagen disponeres fritt av den enkelte. Kanskje en promenade i byens moderne gågate, et ettermiddagsbad i hotellets basseng, eller en tur på stranden i Vouliagmeni Beach eller Vouliagmeni Lake – valget er ditt. Lycabettus-høyden troner 300 meter over havet, og historien forteller at i tidligere tider var dette et fristed for ulver. Vi tar kabelbane opp til toppen, og her ligger Athen for våre føtter med en 360-graders panoramautsikt. Her oppe skal vi også spise turens siste middag på den kjente restauranten Orizontes.

Onsdag 24. oktober: Spennende dager i Hellas` hovedstad nærmer seg slutten

Nyt en god frokost, pakk kofferten, og så er vi klare for å kjøre ut til flyplassen utpå formiddagen. Vi tar direktefly tilbake til Oslo, hvor vi lander tidlig på ettermiddagen etter fem opplevelsesrike dager.  Vi har fått masse inspirasjon om sunn og velsmakende kost som vi tar med oss hjem til hverdagen. I tillegg garanter vi at du har latt deg begeistre av en fargerik hovedstad. Og kanskje har du også fått nye bekjentskaper på turen?

Turpris: 13 990 kroner per person

Prisen inkluderer: Fly tur/retur Athen, transport tur/retur flyplass-hotell, fire netter i dobbeltrom på Hotel Divani Palace, fire frokoster, to lunsjer (hvorav én lunsjboks), fire middager (hvorav én med drikke), utflukter som beskrevet i programmet, olivenoljeseminar, foredrag og matkurs med Fedon, reisevert fra Stoffskifteforbundet, reiseleder fra Norsk Tur.

Tillegg i prisen

Enkeltrom: 2900 kroner
Frivillig tur til Akropolis: 350 kroner (inngang og lokalguide inkludert)

Flytider

LØRDAG 20. OKTOBER

07.40: Avreise fra Oslo
12.25: Ankomst Athen

ONSDAG 24. OKTOBER

13.05: Avreise fra Athen
15.55: Ankomst Oslo

Norsk Tur er behjelpelig med billettbestilling til tilslutningsfly og/eller overnatting på Gardermoen.

Påmelding

Påmelding kan enten gjøres via norsktur.no/stofo eller på 38 12 03 35. Telefonen er betjent mandag til fredag fra 08.30 til 15.30. Vi tar forbehold om endring av turpris om følge av valutakursendringer eller endringer i flyavgifter.

Les også:

Flere medlemsfordeler i samarbeid med Fedon Lindberg

Alle medlemsfordeler