Det er mangel på Liothyronin-tabletter

Legemiddelverket melder at det er mangel på Liothyronin 20 mikrogram tabletter «Takeda» på grunn av produksjonsproblemer. Problemene er forventet å vare til slutten av september.

Liothyronin inneholder virkestoffet liotyronin og brukes til behandling av alle former for hypotyreose (lavt stoffskifte) hos barn og voksne. Liothyronin gis som et tillegg til Levaxin. For dem som ikke blir friske ved bruk av Levaxin (T4), kan det hjelpe å supplere med syntetisk T3  i form av Liothyronin.

Flere leveranseproblemer

Som Stoffskifteforbundet tidligere har meldt var det mangel også på Levaxin fra november 2017 til mai i år.

Les mer her:

Denne gangen er perioden kortere. Mangelen på stoffskiftemedisin fra Takeda er forventet å vare til slutten av september (uke 39)

Nytt legemiddel kan utløse allergi

I meldingen fra Legemiddelverket anbefaler myndighetene å være nøye med å følge rådene fra lege og apotek.  På grunn av mangelen på Liothyronin kan du som pasient bli tilbudt utenlandske pakninger med Thybon-tabletter på apoteket.

Legemiddelverket anbefaler imidlertid at apotekene skriver ut norsk pakningsvedlegg som de tilbyr kunder/pasienter ved utlevering. Det bør påføres etikettene at det er byttet legemiddel, og apotekene bør informere at den alternative medisinen kan gi risiko for allergi.

Ikke informert

Meldingen fra Legemiddelverket ble allerede lagt ut den 27. august. Stoffskifteforbundet fanget først opp denne i dag, én drøy uke senere.

– Vi jobber med saken og registrerer noe undrende at produsenten ikke har tatt kontakt med oss som pasientrepresentanter i forbindelse med produksjonsproblemene. Det forventer vi, slik at vi er sikre på at flest mulig medlemmer som er rammet av mangelen på T3-medisinen Liothyronin får beskjed, sier Eddy Kjær, generalsekretær i Stoffskifteforbundet.