Bli med på å sette stoffskiftesykdommer på samfunnsagendaen

Vil du være med på noe som en større enn deg selv? Melder du deg inn i dag, kan du være med å påvirke det politiske arbeidet til Stoffskifteforbundet.

Stoffskifteforbundet anser stoffskiftesykdom å være den glemte folkesykdommen, og argumenterer for et oppriktig løft for denne gruppen. Den største og viktigste oppgaven er det vi har definert som «Stoffskifteløftet», som handler om å få stoffskiftesykdommer på samfunnsagendaen. Det arbeidet er langsiktig og vil ta mange år. Landsmøtet vedtok tidligere i høst en strategiplan mot 2029. Konkret sagt skal vi innen 2029 ha bidratt til full anerkjennelse for stoffskiftesykdom hos politiske beslutningstakere, i samfunnsdebatten, i forskningssektoren og hos legemiddelindustrien.

Den viktigste faktoren for å lykkes er likevel dere medlemmer. Når du leser dette nyhetsbrevet oppnår forbundet en sterk økning til 8.000 medlemmer før nyttår. Dette er en betydelig prestasjon som hele organisasjonen har bidratt til. Før utgangen av 2019 er målet 9.000 medlemmer.  Jo flere medlemmer vi er, desto mer kan vi gjøre for deg. Prisen som «prøvemedlem» er 100 kr, og gjelder til og med 31. desember 2018. Ordinært medlemskap koster 400 kr. Ung-medlemskap (til og med fylte 36 år) koster 100 kr. Både ordinært medlemskap og ung-medlemskap følger kalenderåret.

BLI MEDLEM UT ÅRET FOR 100 KR

Stoffskifteløftet i 2019

Stoffskifteforbundet har det siste halvannet året vært i konstant vekst, og vi har også hatt flere mediesaker, fått flere følgere på Facebook, mer aktivitet i lokallagene, og flere gunstige medlemsfordeler.  I 2019 fortsetter vi med å påvirke politikere, myndigheter, akademia og legemiddelindustrien, synliggjøre av viktige problemstillinger gjennom pressesaker, og bidra til enda mer vekst i lokallagene.

Medlemsfordeler frem mot jul:

 • Motta årets siste nummer av vårt medlemsblad Thyra.
 • Motta årets siste nyhetsbrev.
 • Delta på juleavslutningen i lokallaget der du bor.

Medlemsbladet Thyra kommer fire ganger i året, og som «prøvemedlem» sender vi deg nummer 4 av Thyra. «Prøvemedlemskapet» inkluderer ikke de tre foregående numrene av Thyra. I Thyra kan du lese om andre personer med stoffskiftesykdom og deres erfaringer. Du kan lese om ny forskning og hvilke politiske saker Stoffskifteforbundet jobber med.

I nyhetsbrevet som du får på e-post, kan du lese om hva som er skjedd i forbundet den siste tiden, og hvilke viktige saker vi skal arbeide videre med i tiden som kommer. Vi jobber blant annet med å påvirke helsemyndighetene når det for eksempel gjelder tilgang på stoffskiftemedisiner, synliggjøre i media hvilke problemstillinger personer med stoffskiftesykdom møter i hverdagen, og styrke lokallagene slik at våre medlemmer har en møteplass der de kan treffe likesinnede og lære mer om sin livssituasjon med stoffskiftesykdom.

Medlemsfordel frem til 1. mars 2019:

Vår julegave til medlemmene er 30 minutter gratis konsultasjon hos en kostveileder ved Fedon Helse. Tilbudet gjelder eksisterende og nye medlemmer i Stoffskifteforbundet. Tilbudet er et samarbeid mellom Stoffskifteforbundet og Fedon Helse, og gjelder både nye medlemmer og eksisterende medlemmer. Om du ikke bor i Oslo hvor Fedon Helse holder til, tilbyr klinikken konsultasjon via telefon eller video, i hele landet. Kontaktskjema for å melde seg på en gratis konsultasjon, er uansett det samme.

LES MER OM TILBUDET

Dette får du som medlem: 

Være en del av et større fellesskap er allerede nevnt. I tillegg kan du:

 • Delta på arrangementer til (redusert) medlemspris med faglig program og sosialt samvær.
 • Boliglån, forsikring og sparing i Rørosbanken på gunstige vilkår.
 • Få hotellavtale gjennom Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO).
 • Få tilbud om vekstreduksjon og livsstilsendring gjennom Dr. Fedon Lindberg-klinikken.
 • Delta på tematur til Athen med Fedon Lindberg til en (redusert) medlemspris.
 • Få gode rabatter på alle produktene i nettbutikken til Dr. Fedon Lindberg-klinikken.
 • Snakke med en likesinnet (sertifisert likeperson i kontaktutvalget).
 • Få juridisk veiledning gjennom FFOs rettighetssenter.
 • Svare på vår medlemsundersøkelse.

Les mer om våre medlemsfordeler.

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med oss på post@stoffskifte.org